
Vaníliás-citromos macaron recept
Vaníliás-citromos krém hozzávalók:
- 200 g fehércsoki
- 100 g tejszín
- pár csepp vanília aroma
- reszelt cirtomhéj
Felforraljuk a tejszínt, felolvasztjuk benne a fehércsokit. Lehűtjük. Amikor teljesen lehűlt, mehet hozzá a vanília aroma, és a habverővel kihabosítjuk.
Ezután bele lehet tenni a megmosott, lereszelt citrom héját. Jól elkeverjük, és a habzsák segítségével máris töltjük a macaronokat!
Én mindig ajánlom a habzsák használatát a krém kinyomására is, hiszen így lesz szép egyenletes a töltelék eloszlása. Emellett sokkal gyorsabb is, mintha egy kiskanállal töltenénk be a macaronokat. Úgy gondolom, ha valaki macaron sütésre áldozza az idejét, és nem utolsó sorban a hozzávalókat, akkor ne ezt a lépést próbálja meg kikerülni. Tényleg sokat számít a végeredmény tekintetében! 🙂
Ehhez a macaronhoz a sárga por színezőt használtam.
A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.
Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!