Meggyes macaron
A meggyes macaron a következő, amit be szeretnék nektek mutatni. Befőttből is elkészíthető. Írom is a receptet.
- 200 g meggy lepürésítve
- 28 g cukor
- 10 g pektin
- 55 g cukor
- 30 g glükóz szirup
Ugyanúgy, mint a barackos macaronnál, a szirupot és a nagyobb mennyiségű cukrot, -ami most 55 g,- fel tesszük forrni. Utána mehet bele a többi hozzávaló, és újra forraljuk.
Egy laposabb tálba öntjük és celofánnal lefedjük, hogy ne alakuljon ki rajta bőr.
Miután lehűlt, mehet a hűtőbe, pár óra múlva szépen össze lehet keverni, botmixert is lehet használni, hogy egységes legyen a töltelék.
A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.
Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!