Lehet, hogy pont ezért nem sikerül otthon a macaronod!

1. Ha zsírtalanított mandulalisztet használsz

Sajnos a macaron sütéshez nem jó a csökkentett zsírtartalmú mandulaliszt. Ha ezt használod, teljesen mindegy, hogy milyen technikával sütsz macaront, garantált, hogy sosem lesz belőle macaron.
Mandulalisztet egyébként magadnak is darálhatsz a mandulából, de érdemes héj nélkülivel dolgozni a szép végeredmény érdekében.

2. Ha nem pihenteted a macaront

A pihentetés-szárítás az egyik legfontosabb lépés a macaron készítésnél. Ha olyan recepttel dolgoznál, amiből ez kimarad, akkor az nem a macaron valódi receptje, és nagy eséllyel nem fog jól sikerülni. Azért fontos a száradás, hogy ne repedjen meg a macaron teteje a sütés közben.

3. Ha túlkevered a macaront

A macaron tészta túlkeverése azért veszélyes, mert egyrészt nagyon lapos lesz tőle a macaron, másrészt, ezáltal könnyen megreped a teteje sütés közben.

4. ha Nem megfelelő eszközökkel dolgozol

Az eszközök/berendezések különösen fontosak. Nem árt, ha van otthon konyhai robotgép, (asztali) mert a macaron tészta előállítása igényli mind a 2 kezet. A kézi mixerrel sokkal nehezebb macaront készíteni.
A sütő tekintetében pedig a légkeveréses ajánlott. (A gáz sütőt nem ajánlom.)

5. Ha Rosszul méred ki az alapanyagokat

Előfordul a legprofibbakkal is, érdemes leellenőrizni a mennyiségeket.

6. Ha a hűtőből elővett, hideg tojással dolgozol

Ez is probléma lehet, szóval szobahőmérsékletű tojásfehérjét használj a sütéshez!

7. Ha alapból rossz a recepted

Tapasztalatom szerint gyakori, hogy már maga a recept leírás sem jó, hiányosak, vagy tévesek a receptek.  Így nem meglepő, ha többszöri próbálkozásra sem sikerül a macaron.

 

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

 

Tetszett a recept? Nézd meg ezeket is:

Midi Macaron sütő csomag

Tudd meg, hogy mi a macaron titka!

5+1 gyakorlati tipp, amivel biztosra mehetsz!

Azonnal ki is próbálhatod, iratkozz fel!

Az Adatkezelési tájékoztató elfogadása

Sikeresen feliratkoztál!

Pin It on Pinterest