fbpx

Rózsa ízesítésű mini macaron torta

 

Rózsa ízesítésű mini macaron torta

 

Lépjünk a híres francia cukrászok nyomdokaiba otthoni körülmények között!
Nincs is annál jobb érzés, amikor megdicsérik a főztünket, desszertünket, nem igaz? Jól esnek az elismerő szavak, és milyen jó látni, hogy jóízűen fogyasztják az általunk készített édességet. Ehhez a Macaron-sziget minden segítséget megad, nézzük meg hogyan készül a mini macaron torta, aminek a krémje rózsás ízű! (A rózsát ki is lehet hagyni, akkor is isteni finom lesz!)
Franciaországban egyébként nagyon szeretik ezt az ízesítést, tényleg izgalmas!

 

Kezdjük a macaronnal, mert a krémnek nem kell kihűlnie, amint elkészítjük tölthetjük is a macaront.
Rajzoljunk egy szilikonos sütőpapírra 4 db 10 cm átmérőjű kört. Négy egymás mellett el fog férni, ennyi jön ki kb. a bekevert macaron tésztából, tehát 2 mini tortánk lesz a végén.
Egy vastag alkoholos filctollal rajzoljunk, majd fordítsuk meg a papírt, és nyomjuk ki a macaront. Hogyan lesz szép kör alakja? A közepétől haladjunk körbe-körbe, mintha egy csigaházat rajzolnánk. Amint körbeért a tészta, egy laza mozdulattal úgy kell befejezni, hogy egy picit hozzákenjük a tésztát a körünk széléhez a kinyomó cső végével.

 

Tegyük félre és keverjük be a krémet!

 

Rózsás töltelék hozzávalók:

– 190 g vaj
– 3 db tojásfehérje
– 175 g cukor
– 35 ml víz
– pár csepp rózsa aroma
– 1 csipet só
– egy vaníliarúd kikapart belseje
+ málna mint töltelék és díszítés, kb. 600 g

A fehérjét jól felverjük, hozzáadjuk a sót. A cukorból és vízből szirupot készítünk, 110 fokosra melegítjük és hozzácsurgatjuk a habhoz, miközben jár a habverő. Kikeverjük csúcsosra, majd apránként mehet hozzá a vaj. Tegyük hozzá a vaníliát is. Legalább 8-10 percig kell maximumon járnia a habverőnek ahhoz, hogy szép krémet kapjunk. Ha közben rápillantunk, nem kell megijedni a furcsa állagtól, a végén valóban egy stabil és szép krémünk lesz! Amint készen van, keverjünk bele pár csepp rózsa aromát.

Rózsa ízesítésű mini macaron torta

A málna és a rózsa jól illik egymáshoz, nincs más hátra, rakjuk össze a mini tortákat! Az egyik macaron közepére nyomjunk ki habzsákból egy adagot a krémből, majd rakjuk körbe málnával. Aztán megint krémet nyomunk a málna köré, és újra körberakjuk málnával. Ez így folytatódik ízlés szerint. Az utolsó mozzanat pedig az, hogy ráhelyezzük a tetejére a másik macaront és feldíszítjük rózsaszirommal illetve málnával.

A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

 

Pin It on Pinterest