fbpx
A blogon/videókban termékmegjelenéssel, leginkább a saját termékeim reklámjával, illetve más cégek termékeivel is találkozhatsz.

Levendulás macaron recept

Levendulás macaron recept

A levendula mezők itt Franciaországban… meg kell, hogy mondjam, valóban mesebeli látványt nyújt… Szóval jöhet egy kis levendulás macaron? Elsőre furcsán hangozhat, de ha nem teszünk sok levendulát a krémbe, nagyon is finom és különleges ízű macaronokat gyárthatunk.

Levendulás krém hozzávalók:

  • 200 g fehércsoki
  • 120 g tejszín
  • pár csepp levendula aroma
  • 20 g vaj

Felforraljuk a tejszínt, ekkor mehet bele a fehércsoki és a vaj. Mikor elolvadt, tegyük félre kihűlni, utána adjuk hozzá a levendula aromát és tegyük be a hűtőbe. Kb 2 óra múlva kihabosíthatjuk. Én ehhez kevertem egy kis lila színezőt.

 

Ha a macaron korongok kihűltek, a felét díszíthetjük. Az lesz a macaron teteje amit megfestünk. Nagyon egyszerű díszítést választottam, egy legyező ecsetre lesz szükség és lila por alapú színezőre..

Az ecsetet kevés vízbe mártva összekeverjük egy kis porral, és csak finoman áthúzzuk a macaront, így lesz olyan mint képen. Ne használjuk sok vizet, nehogy elázzon a macaron teteje.

Levendulás macaron recept

Ha kész a díszítés, megtöltjük a macaronokat. Lezárható dobozban egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ezután is hűtőben tároljuk, a macaron kb. 4 napig fogyasztható, és le is lehet fagyasztani.

A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

Pin It on Pinterest