Unikornis macaron házilag
A Macaron Akadémia zárt csoportja, ahol macaront sütünk! – facebook csoport hatására, elkészítettem az unikornis macaron házi változatát. A csoport egyébként a bloggal van összekapcsolva, várunk ott is szeretettel!
Vissza térve az unikornis macaronhoz, nem is olyan nehéz elkészíteni! Persze ha több példányt szeretnénk sütni és dekorálni, akkor időigényesebb. Vanília krémes lett, mert a gyerekek általában csoki és vanília ízekben gondolkodnak, és ilyen még nincs a blogon. Az unikornis macaron nagy kedvenc mostanában, és a felnőttek között is van aki imádja, szóval mindenki aki szereti bátran álljon hozzá!
- 110 g tejszín
- 200 g fehércsoki
- 30 g vaj
- egy vanília rúd kikapart belseje
A szokásos módon a tejszínt felforraljuk, beletesszük a fehércsokit és a vajat. Olvadás után mehet hozzá a vanília, jól elkeverjük, félretesszük. Ha kihűlt, megy is a hűtőbe, és amikor már jól lehűlt ki lehet habosítani. Ezzel készen is van a töltelék!
Kinyomtam a számomra megfelelő méretben a macaront a szilikonos sütőpapírra. Ugyan azzal a csővel (ami nálam viszonylag vékony, kb. 4 mm) pici háromszöget alakítottam a füleknek, és valamivel szélesebbet illetve magasabbat a szarvnak. Ne legyen túl vékony, mert akkor odaég. Egy késsel nyugodtan lehet rajta alakítani, ha nem sikerül szépen kinyomni a füleket vagy az unikornis szarvát!
Sütés után jöhet a díszítés, én színes (ehető) dekor tollakkal rajzolgattam a macaronra, lehet rá cukorkát is ragasztani. A betöltés után a krémre szórtam egy kis színes cukrot, hogy még vidámabb legyen az unikornis.
A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.
Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!
Jó szórakozást az unikornisokhoz!