Mangó macaron az epertortán
Mangós macaronok kerültek egy szülinapi tortára, aminek a receptjét természetesen megosztom veletek. A mangó is az a kategória, amit nem biztos, hogy mindenki szeret, viszont Monique, a torta gazdája imádja az egzotikus gyümölcsöket, így a mangóra esett a választásom.
35 darab készült belőle. Ebből három, ami látható a tortán, be van fújva ehető ehető ezüsttel, mert alapból narancssárga színűek lettek macaronok a mangó íz miatt.. Az annyira nem passzolt volna a rózsaszínhez. Egyébként a torta epres ízesítésű.
- 150 g mangó
- 150 g tejszín
- 150 g fehércsoki
- 30 g vaj
A tejszínt felforraltam, a csokit illetve a vajat hozzáadtam és elkevertem simára. Ezután került bele a mangó, amit előtte le kell pürésíteni. Ha már kicsit lehűlt, mehet a hűtőbe pár órára!
Ezután két lehetőség van. Az egyik, hogy kihabosítjuk a krémet, a másik, hogy nem. Én végül nem habosítottam rajta, mert nagyon jó, sűrű állagú lett.
A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.
Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!