fbpx
A blogon/videókban termékmegjelenéssel, leginkább a saját termékeim reklámjával, illetve más cégek termékeivel is találkozhatsz.

Barackos macaron, többszínű macaron recept

Barackos macaron, többszínű macaron recept

Barackos macaront készítettünk ezúttal. Külsőben ami egyből feltűnhet nektek, hogy két különböző színből áll a macaron. Ezt a megoldást nagyon szeretem, feldobja a macaront, nem igaz?

Egy gond van vele, hogy nehéz a macaront több színben kikeverni egyszerre. Van rá megoldás, csak egy kicsit át kell gondolni mit szeretnénk, hány szín legyen, mikor keverjük bele a masszába a különböző színezőket.

A tapasztalatok alapján két megoldás létezik. Az egyik, amivel nem árulok el nagy titkot, ha alapból két különböző színű macaront sütsz, majd összetapasztod a színeket.

De mi van akkor, ha se időd, se energiád sincs erre?

Akkor azt javaslom, hogy miután összekeverted az összes összetevőt, tehát már meg van a macaron tésztád, de még nem kezdted a macaronizálást,- vagyis éppen csak összekeverted őket, – akkor válaszd kétfelé a masszát.
Ekkor megy külön-külön a színező bele, és kezdheted az igazi keverést, vagyis az említett macaronizálást!
Ahol ugye arra kell nagyon figyelni, hogy ne keverjük túl, mert nagyon folyós lesz a macaron, és jönnek a problémák. Egyrészt lapos lesz, másrészt megrepedhet a teteje, de ez mástól is előfordulhat. Ha a már a jól összekevert macaronhoz adod a színt, akkor sajnos túl lesz keverve a macaron.

Barackos krém hozzávalók:

  • 200 g barack lepürésítve
  • 7 g pektin
  • 37 g cukor
  • 37 g glükóz szirup
  • 60 g cukor

Nagyon egyszerű, a 60 g cukrot és a szirupot tedd fel forrni. Ha felforrt, add hozzá a többi hozzávalót, és forrald fel újra.
Egy laposabb edénybe célszerű önteni. Celofánnal vond be a felszínét, hogy ne képződjön rajta bőr. Ha már nem forró, mehet a hűtőbe. Mikor teljesen lehűlt keverd jól össze, és készen is van a krém!

(Ha vége a szezonnak, attól még lehet gyümölcsös macaronokat gyártani. Befőttekből, akár egy jó minőségű barack konzervből is készíthetünk gyümölcspürét.)

A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

Sok sikert a macaronodhoz!

Barackos macaron, többszínű macaron recept

Pin It on Pinterest