Barackos macaron, többszínű macaron recept
Barackos macaront készítettünk ezúttal. Külsőben ami egyből feltűnhet nektek, hogy két különböző színből áll a macaron. Ezt a megoldást nagyon szeretem, feldobja a macaront, nem igaz?
Egy gond van vele, hogy nehéz a macaront több színben kikeverni egyszerre. Van rá megoldás, csak egy kicsit át kell gondolni mit szeretnénk, hány szín legyen, mikor keverjük bele a masszába a különböző színezőket.
A tapasztalatok alapján két megoldás létezik. Az egyik, amivel nem árulok el nagy titkot, ha alapból két különböző színű macaront sütsz, majd összetapasztod a színeket.
De mi van akkor, ha se időd, se energiád sincs erre?
Akkor azt javaslom, hogy miután összekeverted az összes összetevőt, tehát már meg van a macaron tésztád, de még nem kezdted a macaronizálást,- vagyis éppen csak összekeverted őket, – akkor válaszd kétfelé a masszát.
Ekkor megy külön-külön a színező bele, és kezdheted az igazi keverést, vagyis az említett macaronizálást!
Ahol ugye arra kell nagyon figyelni, hogy ne keverjük túl, mert nagyon folyós lesz a macaron, és jönnek a problémák. Egyrészt lapos lesz, másrészt megrepedhet a teteje, de ez mástól is előfordulhat. Ha a már a jól összekevert macaronhoz adod a színt, akkor sajnos túl lesz keverve a macaron.
- 200 g barack lepürésítve
- 7 g pektin
- 37 g cukor
- 37 g glükóz szirup
- 60 g cukor
Nagyon egyszerű, a 60 g cukrot és a szirupot tedd fel forrni. Ha felforrt, add hozzá a többi hozzávalót, és forrald fel újra.
Egy laposabb edénybe célszerű önteni. Celofánnal vond be a felszínét, hogy ne képződjön rajta bőr. Ha már nem forró, mehet a hűtőbe. Mikor teljesen lehűlt keverd jól össze, és készen is van a krém!
(Ha vége a szezonnak, attól még lehet gyümölcsös macaronokat gyártani. Befőttekből, akár egy jó minőségű barack konzervből is készíthetünk gyümölcspürét.)
A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.
Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!
Sok sikert a macaronodhoz!