fbpx
A blogon/videókban termékmegjelenéssel, leginkább a saját termékeim reklámjával, illetve más cégek termékeivel is találkozhatsz.

Diós-rumos macaron

Vendég a blogon! Gábor karácsonyi macaronját ismerhetitek meg, reméljük kipróbáljátok idén! Rumos-diós ízesítésű, és egy kis fortély is került bele. Fogadjátok szeretettel Gábor macaronos sztoriját is, szerintem sokaknak ismerős lesz! 🙂

„Még talán általános iskolás lehettem, amikor először hallottam a macaronról. Tetszett, hogy sokszínűek és különlegesek. Először akkor próbáltam elkészíteni, amikor cukrász tanuló voltam. Az oktatómtól kaptam egy receptet, de nem sikerült. Így elkezdtem más recepteket is kipróbálni, amiket az interneten találtam, de egyik sem írt le mindent jól.

Majd egy nap recepteket kerestem, és rátaláltam a Macaron-szigetre! Láttam, hogy van online tanfolyam és recept könyv is. Hát mondtam magamnak,- egyszer élünk,- megveszem a könyvet, aztán majdcsak jó lesz! Ha meg nem, akkor max. egy kis pénzt veszítek, nem a világ vége.

És láss csodát, már az első adag macaron amit a könyvből csináltam sikerült! Alig akartam elhinni. Minden le van írva pontról-pontra a könyvben. Ha követi az ember az utasításokat, akkor minden alkalommal sikerül szép macaronokat készítenie. Aztán elkezdtem különböző ízekkel próbálkozni és így született meg ez az ünnepi diós-rumos macaron is.”

Diós-rumos krém:

    • 200 g vaj (krém margarinnal is lehet)
    • 190 g kristálycukor
    • kb. 50 g víz (csak annyi, amennyi éppen ellepi a cukrot)
    • 60 g darált dió
    •  ízlés szerint rum
Elkészítés:
A cukrot a vízzel felforraljuk egy lábasban. Ha felforrt, akkor onnantól számítva kb. fél percig forraljuk még! Utána hűtsük ki.
Amikor a cukor kihűlt, akkor kezdjük el kihabosítani a szobahőmérsékletű vajat. Ha már szép habos és egy kicsit kifehéredett, akkor adjuk hozzá a cukorszirupot és még verjük egy kicsit amíg egynemű nem lesz.
Ha úgy látjuk, hogy már szép habos a vajkrém, akkor tegyük bele a rumot és a darált diót is. Alacsony fokozaton keverjük bele és már kész is! Már csak habzsákba kell tenni, és lehet is tölteni vele a macaronokat,

 

Gábor tippje:

Az alaptésztához, (a száraz anyagokhoz) adjunk 1 csapott kávéskanál őrölt fahéjat, fél kávéskanál őrölt szegfűszeget, és egy csapott kávéskanál őrölt gyömbért. Amikor kinyomjuk a macaronokat,- mielőtt megbőrösödnek,- szórjuk meg durvára vágott dióval. Így süssük meg!

A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

Pin It on Pinterest