fbpx

Télapó macaron recept, fahéj-narancs ízű

Télapó macaron recept

Készüljünk a Télapóra! Ti is kezditek érezni már az ünnepi hangulatot? A piros macaron készítése nem csak Valentin napon aktuális. Ezzel az egyszerű dekorációval lehet villantani a munkahelyen, vagy a gyerekek év végi ünnepségein. Télies ízvilágú krémet próbáltam ki, a fahéj és narancs párosításával.

Fahéjas-narancsos krém hozzávalók:

  • 150 g fehércsoki
  • 150 g tejszín
  • egy kávéskanál fahéj
  • pár csepp narancs aroma
  • 30 g vaj

Felforraljuk a tejszínt, beledabaroljuk a fehércsokit és a vajat. Mikor felolvadtak jól elkeverjük, és megvárjuk míg kihűl. Hozzáadjuk a narancs aromát és a fahéjat. Közvetlenül lefedve egy celofánnal mehet is a hűtőbe. Amikor jól lehűlt, akár ki is lehet habosítani a robotgéppel.

Már csak a betöltés és dekorálás van hátra, én ahhoz is habzsákot használok mindig. Így nagyon jó eloszlású a krém, szebb tőle a macaron.
A díszítéshez pedig dekoráló fekete festő tollat használtam. Illetve egy kis marcipánból készítettem el az övcsattot. Ezen kívül dekorcukorkát ragasztottam a macaronra, mint gombok. Ehhez egy kis cukorszirupot használtam.

Kellemes készülődést, és sok szép macaront kívánok!

A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

Pin It on Pinterest