fbpx

Cheesecake macaron

Chessecake krém:

  • 500 g ricotta
  • 150 g gyümölcsjoghurt
  • 50 g vaj
  • ízlés szerint porcukor
  • 2 evőkanál kekszpor
  • lime aroma

A cheesecake is berobbant a macaron ízek közé, legalábbis nálunk! Próbáltam tényleg nagyon hasonló krémet keverni, szerintem sikerült is, de leírom, hogyan lesz Nálad is biztosan jó állagú.

Ez nagyon fontos a macaronnál! Nem jó, ha egy krém túl híg, mert eláztatja a macaront, és nem lesz többé roppanós a teteje. Velem még az első macaron sütéseknél fordult ez elő… Emlékszem, pont egy tortára szerettem volna dísznek 3 macaront feltenni. Másnap amikor díszítettem volna az ajándék tortát, na akkor szembesültem az igazság pillanatával… Gyakorlatilag szétmállott a kezemben a „macaron”. Szóval ez fontos. Illetve az sem jó, ha túl sűrű a krém, mert akkor nagyon nehéz lesz a habzsákból kinyomni.

A krémet így készítettem:

Csak simán össze kell keverni a hozzávalókat. Annyi plusz mozdulat volt, hogy a vajat és a porcukrot kihabosítottam külön. Az említett állagot úgy lehet tovább lazítani, hogy több joghurtot kell beletenni, sűríteni pedig a kekszporral lehet. Én ricottával dolgoztam, de valószínűleg a mascarpone sajt is megfelelő lesz! Picit más az állaga, de a leírtak alapján ideálissá lehet keverni. Nagyon egyszerű kis krém. A végén hozzáadtam pár csepp lime aromát. A macaron közepébe pedig tehetsz gyümölcsöt vagy lekvárt is! 🙂

Jól elkeverve, és a habzsák segítségével megtöltöttem a macaronokat a krémmel.

A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

Pin It on Pinterest