fbpx
A blogon/videókban termékmegjelenéssel, leginkább a saját termékeim reklámjával, illetve más cégek termékeivel is találkozhatsz.

Gyömbéres-lime macaron

Megint kisült egy különleges macaron! Nem csak két különböző színből áll, hanem az íze is nagyon intenzív. Ezt a macaront előszeretettel ajánlom a téli estékre, egy finom teával! 🙂

Több megoldás is van a két színből álló macaron elkészítéséhez. Az első nem meglepő módon, ha két külön tésztából sütjük meg és két színt használunk, aztán ezeket összetapasztjuk. Ezt akkor ajánlom, ha sok macaronra van szükségünk. A másik megoldás szerint nem színezzük a macaronokat, csak a macaronizálás során. Ilyenkor viszont ügyeskedni kell, hogy valóban jól elkeverjük a por színezőt, de ne keverjük túl a macaront. Ha ez megtörténik, akkor lapos lesz, illetve nagy eséllyel megreped a teteje.

Gyömbéres-lime krém:

    • 150 g fehércsoki
    • 4 db lime hája és leve
    • 2 tk reszelt gyömbér
    • 200 g tejszín

A krém:

A tejszínt felmelegítjük, és hozzá adjuk a feldarabolt  fehércsokit. Addig keverjük, míg fel nem olvad teljesen. Ha elolvadt, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a lime-ot és a gyömbért. Még egyet forralunk az egészen. Lehűtjük, hűtőbe tesszük. KB. 2 óra pihenés után kihabosítjuk a robotgéppel.

Jól elkeverve, és a habzsák segítségével megtöltjük a macaronokat a krémmel.

A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

A képen láthattok egy szép kis pöttyös dobozkát! 🙂 Ennek kapcsán legközelebb találkozhattok a macaron, és egyéb sütik csomagolásának szakértőjével, aki beavat majd minket. hogy mibe, és hogyan csomagoljunk  a gasztroajándékokat!

Pin It on Pinterest