
Citromos-szilvás elegáns macaron recept
Citromos macaron készült, egy kis extrával, ugyanis a belseje szilva ízt is rejt.
Elsőre lehet, hogy furcsa a kombináció, de egy ilyen ízvilágú sütit ettem az egyik francia cukrászdában, szóval gondoltam kipróbálom mint új macaron ízt. Hamar el is fogyott, és mindenki rácsodálkozott, mert ilyen macaronnal még nem találkoztak!
Citromos krém hozzávalók:
- citrom lereszelt héja
- 200 g fehércsoki
- 100 g tejszín
- kb 3 evőkanál a citrom levéből
- pár csepp lime aroma
A szokásos módon felforraljuk a tejszínt, felolvasztjuk benne a fehércsokit. Amikor kihűlt teljesen, sőt, a hűtőben is járt már, akkor adjuk hozzá a citrom levét és a héját. Én ráerősítettem egy pár csepp lime aroma is. Ezzel a krém készen van.
A macaron közepébe pedig a házi szilvalekváromból tettem egy kiskanálnyit. Fontos, hogy sűrű legyen a lekvár, mert ha nem az, eláztatja a macaront.
Készítettem egy cukormázat, nagyon egyszerűen, tojásfehérje + porcukor, a habverővel stabil állagúvá kell felverni, a cukrot ennek megfelelően adagoltam.
Ezen kívül egy kis szárított (ehető) virágszirmot fújtam be az ezüst spray-vel, és a kedvenc ezüst dekorfóliámból is tettem rá.
Így, hogy készen van, szerintem ez a macaron simán legyártható egy esküvőre, mint köszönő ajándék.
(Egy biztos, ha magunk sütjük meg, sokkal olcsóbban megússzuk.)
A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.
Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!