fbpx

Sós-karamellás macaron recept

A sós-karamellás ízű macaron igazán különleges, sokak kedvence. Most is jobb, ha a krémmel kezdünk, mert jól ki kell hűteni, aztán szépen ki lehet habosítani a karamellás tölteléket.
Sós-karamellás krém hozzávalók:

  • 180 g tejszín
  • 70 g kristàlycukor
  • 70 g fehércsoki
  • 30 g vaj
  • só ízlès szerint
A cukrot felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt apránként, és keverjük, amíg fel nem oldódik teljesen a cukor. Ezután hozzáadjuk a fehércsokit, vajat és a sót. Mikor minden jól elkeveredett, félretesszük hűlni. Kihülés után mehet a hűtőbe min. 1 órára. Ezután kihabosítjuk habverővel, nem szabad sokáig habosítani, mert kikristályosodhat a krémünk.
A kihabosítással jobb várni, míg a macaronok is megsülnek, így habzsákba töltve a krémet könnyen ki tudjuk nyomni a macaronok betöltéséhez.

A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

Végezetül, felmerül a kérdés, hogy mit kezdjünk a macaron sütésből megmaradt tojássárgájával?
Készíthetünk belőle házi pudingot, ehhez pont az alaprecepthez használt megmaradt 3 tojássárgájára lesz szükségünk.

Vaníliás puding hozzávalók:

  • 400 ml tej
  • 30 g cukor
  • 15 g vaj
  • 3 tojássárga
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • fél vanília rúd kikapart belseje
  • egy csipet só
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy lábasban, apránként hozzáadjuk a tejet és a tojássárgáját. Csomómentesre keverjük. Fel tesszük közepes lángon forrni, mikor besűrűsödött, félrehúzzuk és hozzáadjuk a vajat is.

Sajnos ezzel a pudinggal nem tölthetjük meg a macaronjainkat, mert eláztatja őket, viszont a tojássárgák sem mentek kárba. Biztosan lesz a családban jelentkező, aki szivesen fogyasztja a házi pudingot is!

Pin It on Pinterest