Sós-karamellás macaron recept
- 180 g tejszín
- 70 g kristàlycukor
- 70 g fehércsoki
- 30 g vaj
- só ízlès szerint
A kihabosítással jobb várni, míg a macaronok is megsülnek, így habzsákba töltve a krémet könnyen ki tudjuk nyomni a macaronok betöltéséhez.
A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.
Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!
Végezetül, felmerül a kérdés, hogy mit kezdjünk a macaron sütésből megmaradt tojássárgájával?
Készíthetünk belőle házi pudingot, ehhez pont az alaprecepthez használt megmaradt 3 tojássárgájára lesz szükségünk.
- 400 ml tej
- 30 g cukor
- 15 g vaj
- 3 tojássárga
- 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
- fél vanília rúd kikapart belseje
- egy csipet só
Sajnos ezzel a pudinggal nem tölthetjük meg a macaronjainkat, mert eláztatja őket, viszont a tojássárgák sem mentek kárba. Biztosan lesz a családban jelentkező, aki szivesen fogyasztja a házi pudingot is!