fbpx

Fügés-málnás macaron

Fügés-málnás krém:

    • 400 g szárított füge
    • 150 g málnalé
    • 1 tk fahéj
    • ízlés szerint porcukor
    • 250 g málna

Szerintem az egyik legkülönlegesebb íz, amit mostanában készítettem. És rém egyszerű!

A krém:

A fügét megszabadítottam a szárától, és mentek egyenesen az aprítóba! 🙂 Egy jó kis füge pép lett belőle. Nincs sok tennivaló ezzel a krémmel szerencsére, simán hozzáadtam a felsorolt hozzávalókat. A málnalé adagolásnál kell figyelni, nehogy sok legyen, de nálam ez így pont jó volt.

Jól elkeverve, és a habzsák segítségével megtöltöttem a macaronokat a krémmel. A macaronok közepébe került egy-egy málna, ami tökéletesen kiegészíti a füge édes ízét.

A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

A díszítéshez az  ehető arany fóliát használtam.

 

Pin It on Pinterest