Fügés-málnás macaron
Fügés-málnás krém:
-
- 400 g szárított füge
- 150 g málnalé
- 1 tk fahéj
- ízlés szerint porcukor
- 250 g málna
Szerintem az egyik legkülönlegesebb íz, amit mostanában készítettem. És rém egyszerű!
A krém:
A fügét megszabadítottam a szárától, és mentek egyenesen az aprítóba! 🙂 Egy jó kis füge pép lett belőle. Nincs sok tennivaló ezzel a krémmel szerencsére, simán hozzáadtam a felsorolt hozzávalókat. A málnalé adagolásnál kell figyelni, nehogy sok legyen, de nálam ez így pont jó volt.
Jól elkeverve, és a habzsák segítségével megtöltöttem a macaronokat a krémmel. A macaronok közepébe került egy-egy málna, ami tökéletesen kiegészíti a füge édes ízét.
A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.
Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!
A díszítéshez az ehető arany fóliát használtam.