Csokoládés macaron recept
A csokis macaron elkészítése
Kezdjük a krémmel, ami a csokoládés ganache lesz.
Ganache-t úgy készítünk, hogy a csokoládéból és a tejszínből azonos mennyiséget mérünk ki. A csoki lehetőség szerint magas kakaótartalmú legyen, a tejszín pedig állati eredetű.
Az alaprecept kb. 20 db macaronhoz elég.
- 60 g csokoládé
- 60 g tejszín
- 20 g vaj
A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a csokit és a vajat. Elkezdenek olvadni a tejszínben, így szépen el tudjuk keverni. Mikor egynemű, kihűtjük, amikor már nem forró, hűtőbe tesszük.
Mikor kihűltek a macaron korongok, valószínűleg a krémünk is elérte már a hűtőben azt az állagot, hogy megtöltsük vele a macaronjainkat.
Hűtőben, lezárt dobozban, egy napot érleljük a macaronokat.
A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.
Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!