Hogyan tárold helyesen a macaront?

Alapvetően a macaront 1 napig szoktuk hűtőben pihentetni, hogy összeérjen a macaron és a krém. Így a legfinomabb. Fontos, hogy lezárt dobozban tárold!

Miután “összeért” a macaron, szintén hűtőben kell tárolni, és kb. 4 napig áll el.

(Ha nem töltöd be a macaront, akkor is 4 napig áll el, és szintén lezárt dobozban, hűtőben kell tartani.)

Le lehet fagyasztani a macaront?

A macaront le is lehet fagyasztani.

  • Lefagyaszthatod betöltve
  • Betöltés nélkül is, natúr, a macaron korongokat
  • Sőt a krémet is le lehet külön előre fagyasztani.

Ha a fagyasztóból veszed elő a betöltött macaronokat, kb. 10 percig hagyd szobahőmérsékleten és már fogyasztható is. Kiváló minőségű fagyasztás után, úgyhogy nem kell tőle félni, a francia séfek is így tálalják az éttermekben. A hűtőben és a fagyasztóban egyaránt, lezárt dobozban tárold!

Ha csak a macaron korongokat fagyasztottad le, ugyan így járj el, várj pár percet és óvatosan töltsd bele a krémet.

Meddig áll el a fagyasztóban?

Pár hétig nyugodtan tarthatod benne, de én 1-2 hónapnál tovább nem ajánlom, ugyanis könnyen mállóssá válhat.

A képen látható macaronok most is a “Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

 

Pin It on Pinterest