Hogyan tárold helyesen a macaront?
Alapvetően a macaront 1 napig szoktuk hűtőben pihentetni, hogy összeérjen a macaron és a krém. Így a legfinomabb. Fontos, hogy lezárt dobozban tárold!
Miután „összeért” a macaron, szintén hűtőben kell tárolni, és kb. 4 napig áll el.
(Ha nem töltöd be a macaront, akkor is 4 napig áll el, és szintén lezárt dobozban, hűtőben kell tartani.)
Le lehet fagyasztani a macaront?
A macaront le is lehet fagyasztani.
- Lefagyaszthatod betöltve
- Betöltés nélkül is, natúr, a macaron korongokat
- Sőt a krémet is le lehet külön előre fagyasztani.
Ha a fagyasztóból veszed elő a betöltött macaronokat, kb. 10 percig hagyd szobahőmérsékleten és már fogyasztható is. Kiváló minőségű fagyasztás után, úgyhogy nem kell tőle félni, a francia séfek is így tálalják az éttermekben. A hűtőben és a fagyasztóban egyaránt, lezárt dobozban tárold!
Ha csak a macaron korongokat fagyasztottad le, ugyan így járj el, várj pár percet és óvatosan töltsd bele a krémet.
Meddig áll el a fagyasztóban?
Pár hétig nyugodtan tarthatod benne, de én 1-2 hónapnál tovább nem ajánlom, ugyanis könnyen mállóssá válhat.
A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.
Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!