fbpx
A blogon/videókban termékmegjelenéssel, leginkább a saját termékeim reklámjával, illetve más cégek termékeivel is találkozhatsz.

A macaron árak Magyarországon és külföldön is az egekbe emelték a macaront, mint divatos süteményt. És még mindig ott tartja. Hogy lehet az, hogy egy aprósütemény, mint a macaron, ennyire megkülönböztette magát a többi hozzá hasonló sütitől? Azt gondolom, ehhez a macaron ára rengeteget adott hozzá, de vajon jogosan?

Ha macaron vásárlásra adod a fejed, ennyibe kerül:

A macaron vásárlás a leggyorsabb módja, hogy Te is részesülj egy falatnyi macaron mámorban! Természetesen, ehhez nem árt megtalálni azt a cukrászdát, ahol tényleg tudnak macaront sütni, de szerencsére azért van jó pár ilyen!
Átlagban 1 kg macaron 8500-9400 Ft, darabonként 350-420 Ft-ra számíts. Egy kiadós tortaszelet árához hasonlítható. Szóval valóban drágább, mint a megszokott sütik, ha macaront vásárolunk valahol. Alapanyagait tekintve, azt gondolom nem csak a mandulaliszt nyomja meg a macaron árát. Hanem az is, hogy a cukrászok/cukrászdák is nehezen találják meg a megfelelő receptúrát, hiszen ma még a magyar cukrász iskolák nem tanítják a macaron készítést.

Ezenfelül, nem megy ki a divatból, megunhatatlan. Megéri az árát? Ha igazi macaront kóstolsz akkor teljes mértékben! Ha viszont olcsóbban szeretnél kijönni, és több alkalommal fogyasztanád Te, vagy a szeretteid, akkor van egy olcsóbb megoldás! A macaron sütés. A macaron készítése nem is olyan bonyolult dolog, mint ahogy sokan azt gondolják!

Ha macaron sütésre adod a fejed, ennyibe kerül:

Végeztem egy kis számítást, amiben azt a receptet vettem alapul, amivel az én macaron tanfolyamomon találkozhatsz, tehát a profi francia receptet. Egy fehér, színezetlen macaronnal kalkuláltam, hiszen ez az alap.
Így egészen pontosan 32 ft-ra jött ki egy darab macaron, a számításban az áram is benne van.
Ez egy nagyon jó hír szerintem! Igaz az extra díszítés és színek hozzáadódnak, de ha ezt vesszük alapul, ennyiért megér egy próbát.

Összefoglalva:

A macaron készítése sokkal-sokkal olcsóbb hosszú távon, mint ahogy elsőre gondolnád! Beleszámolva azt a néhány eszközt is, ami biztosan kelleni fog hozzá mint: macaron sütőlap, cukor hőmérő, habzsák. Ezek közül valamelyik már lehet, hogy Neked is van otthon.

Picit tovább megyek… A macaron sütés egy rutin feladat, ha már meg van a megfelelő macaron alaprecept, és elsajátítottad a technikát. Onnan tudom, hogy ma már én is rutinból sütöm, persze ez nem volt mindig így… (Erről itt olvashatsz bővebben.) Egy azonban biztos, a macaront nem érdemes kihagyni, így vagy úgy egyszer mindenképpen kóstold meg! 🙂

A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

 

 

Pin It on Pinterest