4Valószínűleg mindenki, aki rendszeresen süt otthon valamit, tortákat alkot, elhivatott cukrász/hobbicukrász, találkozott már ilyen típusokkal. Talán ő maga is tartozik valamelyikbe. Sokan nem értik, hogyan lehet az, hogy egy hobbi elhatalmasodik valaki felett. Pedig hányan hódolnak valamilyen szenvedélynek… Olyan érthetetlen, hogy valaki rajong egy sütiért… Jelen esetben a macaronért. Hogy valaki tényleg egy kihívásnak tartja ennek a kis sütinek az elkészítését… Sokan írnak nekem ilyen sztorikat… Sőt, én magam is pontosan úgy kezdtem, mint ők, úgyhogy nagyon átérzem a szitut. A minap kaptam egy érdekes üzentet, ezért úgy döntöttem, nyíltan leírom, kik azok a típusok, akiknek biztosan nem való az otthoni macaron gyártás. Jó szórakozást! 🙂
1. A türelmetlen Ez az a típus, aki nem szeret „pepecselni”. A macaron egy apró süti, sok-sok kis macaron korongot kell kinyomkodni a habzsákból, majd összetapasztani. Ez azért időt vesz igénybe. Jó hír annak, aki türelmetlen, hogy lehet készíteni óriás macaront is! Nagyon lerövidül a sütés ideje. 🙂
2.A mazochista Macaron tanfolyam?? Na neeee, inkább pazarolok és bénázok tovább. Én ide tartoztam. Bevallom. Kb. egyáltalán nem gondoltam arra, hogy segítséget kérjek, befizessek egy tanfolyamra. Miért? Valahogy az volt bennem, hogy na, legközelebb úgyis sikerül! Ez tartott fél éven keresztül… Aztán jött egy 200 db-os rendelés, amit nem tudtam teljesíteni, egy se sikerült! 🙂 Kiborulás, ergo, végre eljutottam egy elismert francia séfhez tanulni. Most ezt a tudást adom át az online tanfolyamokon.
3. Aki könnyen feladja Azt kell mérlegelni, hogy mennyire szeretnél macaront sütni! Szeretnél villantani vele? Meg szeretnél valakit lepni? Egy cukrászdát nyitnál? Esküvőre sütnél macaront? Ha nem megy, és elszánt vagy, kérj segítséget! Vagy jobb, ha nem is foglalkozol vele.
4. A helyettesítős Aki nem macaront süt, de azt hiszi macaront süt, ha mogyoródarával készíti el a macaront. (Gondolom mert olcsóbb.) Akkor az macaron vagy nem macaron? Nem macaron! Attól még lehet, hogy finom, miért is ne? De az akkor sem macaron. 🙂
5.A nutellás Aki végre megsütötte a szép macaronokat, de nincs már kedve krémet készíteni. Elő a nutellával! 🙂 Najó, ettől még süthet kiváló macaront az illető. De én azt mondom, ha már macaron, akkor készítsünk bele valamilyen krémet sajátkezűleg!
6.Aki mindig csak fagyaszt Mert bizony sokan előre elkészítik egy alkalomra a macaronokat, hogy nyugodtan készülhessenek az eseményre. Ők azok, akik a macaront lefagyasztják, és gyorsan kikapják a hűtőből. Eddig ezzel nincs is gond. (Egyébként a francia séfek is kifejezetten ajánlják a fagyasztását, könnyebben megpuhul a macaron.) Viszont! Ha túlzásba visszük ezt a megoldást, és csak 3 hónap múlva kerülnek elő a fagyasztóból a macaronok… na akkor szétmállik a kezünkben, és mehet a kukába. (Igaz sztori, ezért sorolom ide.)
7. Nincs pihenés típus Akik nem pihentetik a tojásfehérjét a sütés előtt, és mégis sikerül nekik a macaron. Én azt mondom, ez is egy rizikófaktor, jobb biztosra menni.
8.Tanácsadók Aki mindent tud a macaronról, de mikor megkérem, hogy mutasson képet a sajátjáról, közli, hogy neki még sosem sikerült! Nem érdemes rájuk hallgatni.
9. Akinek nincs ehhez kedve Akiben nincs elég lelkesedés, kedvetlen, de valamiért mégis nekiáll… abból sokszor jó nem sül ki. Egyrészt nem járja körbe megfelelően a témát, ebből következik, hogy nem szerzi be az összes eszközt, alapanyagot. Lesz ami lesz, mert nincs kedve hozzá. Ez teljesen érthető szerintem, ha nincs kedved hozzá ne is állj neki!
10. A szerény Aki gyönyörű macaronokat gyárt, de szerénykedik, és a dicséreteket sosem veszi komolyan. Igenis legyél büszke magadra, különben minek sütsz és töltöd ezzel az időd? Hiszen az egész világon nagyon kevesen tudnak otthoni körülmények között macaront sütni! Viszont, egyáltalán nem lehetetlen! 🙂
Ha tetszett, lájkolj a Facebookon! Ha pedig még több infót szeretnél a macaron sütésről, iratkozz fel a hírlevélre!