fbpx

Pisztáciás macaron recept

Pisztáciás macaron recept

Sokatok kedvence a pisztáciás macaron, itt az ideje, hogy végre megsüssük együtt! Az alap macaron ízekhez tartozik, így nagy eséllyel megtalálható a macaron pultokban is. De valljuk be, a legjobb, ha otthon elkészítjük, és mi aratjuk le a siker babérjait!

A pisztácia krémhez le kell darálni a (sótlan) pisztáciát, ezt megtehetjük egy egyszerű kávédarálóval is.

Pisztácia krém hozzávalók:

  • 60 g pisztácia
  • 18 g mandulaliszt vagy darált mandula
  • 50 g porcukor
  • 50 ml víz
  • fél kávéskanál olaj
  • 125 g mascarpone
  • nagyon kevés zöld színező (elhagyható)

Mindent szépen összekeverünk, kivéve a mascarponét. A lényeg, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek. Keverjük hozzá a mascarponét is a végén, és már kész is a pisztácia krémünk!

A képen látható macaronok most is a “Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

Bevallom, nekem eddig ez a kedvenc macaronom!

Pisztáciás macaron recept

Pin It on Pinterest