Pisztáciás macaron recept
Sokatok kedvence a pisztáciás macaron, itt az ideje, hogy végre megsüssük együtt! Az alap macaron ízekhez tartozik, így nagy eséllyel megtalálható a macaron pultokban is. De valljuk be, a legjobb, ha otthon elkészítjük, és mi aratjuk le a siker babérjait!
A pisztácia krémhez le kell darálni a (sótlan) pisztáciát, ezt megtehetjük egy egyszerű kávédarálóval is.
- 60 g pisztácia
- 18 g mandulaliszt vagy darált mandula
- 50 g porcukor
- 50 ml víz
- fél kávéskanál olaj
- 125 g mascarpone
- nagyon kevés zöld színező (elhagyható)
Mindent szépen összekeverünk, kivéve a mascarponét. A lényeg, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek. Keverjük hozzá a mascarponét is a végén, és már kész is a pisztácia krémünk!
A képen látható macaronok most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.
Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!
Bevallom, nekem eddig ez a kedvenc macaronom!