Szilveszteri pezsgős óriás macaron recept
Ha már közeleg az új év…. készítettem egy óriás macaront, szilveszterre ez egy jó kis merész desszert! Természetesen el lehet készíteni normál macaron méretben is, de nekem most ehhez lett kedvem, mert láttam egy hasonlót egy helyi francia cukrászdában. Remélem nektek is megjön hozzá a kedvetek!
A pezsgős krém hozzávalók:
- 200 ml tejszín
- 30 g porcukor
- 1,5 dl pezsgő
- 6 g zselatin
A tejszínt fel kell verni, adagolva adjuk hozzá a porcukrot. A pezsgőt felmelegítjük, de semmiképpen sem forraljuk fel, így adjuk hozzá a zselatint. Amikor felolvadt benne, és langyos a pezsgő, hozzákeverjük a habhoz. Ezután megy a hűtőbe addig, amíg megfelelően stabil krémet kapunk!
Ez a sütés abban különbözik, hogy 2 nagy macaront készítettem, tehát ebben az esetben körbe-körbe “csiga” alakzatban nyomtam ki a macaront a habzsákból, és nagyobb lyukú csövet használtam.
Tipp: a macaron szilikon sütőlapomat fordítottam meg, és azon sütöttem. Sokkal jobb volt, mint sima sütőpapíron, amin egyébként a rózsás óriás macaront sütöttem anno, mert nem folyt szét úgy rajta! Kb. 20 perc alatt lesz készre sült.
Miután megsült a macaron, betöltöttem a pezsgős krémmel, a képen látszik, hogy “csepp” formában szépen körbe-körbe.
Díszítés: arany spray, fehér csoki befújva szintén arany spray-vel. Ez egyébként megtalálható lesz a webshopban is!
Nagyon köszönöm az eddigi figyelmeteket, boldog, macaron sütésben sikeres új évet kívánok mindenkinek!
A képen látható macaron most is a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.
Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!