fbpx
A blogon/videókban termékmegjelenéssel, leginkább a saját termékeim reklámjával, illetve más cégek termékeivel is találkozhatsz.

Ezt a macaront szeretettel ajánlom a Szerelmesek napjára! A macaron mindig kitűnő választás ezekre az ünnepekre, ezért is imádom, remek Valentin-napi süti! Ez a macaron abban különleges, hogy csempésztem bele egy kis csilit. Ezzel megbolondítva, tényleg olyan érzése van az embernek, mintha épp szerelmes lenne! (Vagyis remélem Ti enélkül is azok vagytok, és értitek, hogy értem!) 🙂

A krém receptje nagyon egyszerű:

Csilis-csoki krém hozzávalók:

  • 100 g csoki
  • 100 g tejszín
  • 1 vagy 2 csipet csilipor

Ahogy szoktuk, simán felforraljuk a tejszínt, felolvasztjuk benne a csokit. Jól elkeverjük csomómentesre, és hozzáadjuk a csiliport. Azért vigyázni kell az adagolással, mert ha túl sok kerül bele, akkor nem lesz kellemes a fogyasztása. (Az a cél, hogy éppen csak megérezzük a csili kellemesen melegítő ízét/hatását.) Ezzel a krém készen is van, már csak le kell hűteni.
Amint kihűlt, ki lehet habosítani, akkor picit könnyebb krémet kapunk.

Tipp: Nyugodtan lehet alapból csilis ízesítésű csokival is dolgozni, ugyanaz a végeredmény.

A képeken látható macaronok az online, macaron mester kurzus alapján készültek. Tudj meg többet a tanfolyamról ide kattintva!

Az eredeti francia alapanyagokat, eszközöket, csomagolást pedig keresd itt a SHOP-ban!

Valentin-napi macaron sütésre fel!

Pin It on Pinterest