Macaron és egyéb gasztroajándék csomagolása kreatívan

Aki macaront készít, nagy eséllyel adja ajándékba, és máris felmerül a kérdés, hogy mibe csomagoljuk? Ebben lesz segítségünkre Mikei Erika, a gasztroKREATÍV-tól! Ha számodra is fontos a különleges csomagolás, amikor az általad készített macaront vagy sütit ajándékozod, ezt a cikket imádni fogod!

Erikánál gasztroajandék ötleteket, nehezen beszerezhető és különleges eszközöket találhatsz, melyek segítségével még izgalmasabbá varázsolhatod az általad készített macaron csomagokat!

Nézzük meg, hogyan is néz ki egy ilyen gasztoajándék megvalósítás!

 

1., Erika, kérlek mesélj arról először, hogy miért jobb, ha törekszünk az ízléses csomagolásra? Tapasztalatod alapján, mennyit dobhat a csomagolás az adott gasztroajándékon?

Amikor ajándékba sütünk valamilyen süteményt, akkor nagyobb figyelmet fordítunk a felhasznált alapanyagokra, a sütemény küllemére. Időt, energiát nem kímélve törekszünk a tökéletes ajándék  megalkotására. Egy ízléses csomagolással emeljük házi süteményünk értékét, magát a gasztronómiai élményt, amibe az ízeken és illatokon kívül a megjelenés is beleszámít. Személyes csomagolással hangsúlyozzuk a házi jelleget, az odafigyelést, az időt, amit beletettünk az ajándékba. Egy gusztusos csomagolással ellensúlyozhatjuk az apró szépséghibákat is. Minél igényesebb a csomagolás, annál értékesebb az ajándék. Mai rohanó világunkban van-e nagyobb ajándék az időnknél, a szeretetünknél, amivel megajándékozzuk az arra érdemeseket?

2., Milyen csomagolási megoldásokat ajánlanál a macaronhoz?

Ha több darab macaront ajándékozunk, akkor elsőre a macaronos dobozok jutnak eszünkbe. Elegáns kivitel, gyors, könnyű kezelhetőség. 1-2 db macaront csomagolhatunk kisebb celofánzacskóba, tortacsipkével, szalaggal díszítve. De igazából egy kis fantáziával bármilyen kisebb dobozból varázsolhatunk macaron dobozt. A dobozt béleljük ki szalvétával, vagy selyempapírral. A macaronokat öleljük körbe tortacsipkével, ami elválasztja egymástól a sütiket és kitölti a felesleges réseket a dobozban. Kívülről ízlés szerint díszíthetjük szalaggal, zsineggel, gombokkal, gyöngyökkel, a szezonnak, ünnepnek megfelelő apró termésekkel, ágakkal, virágokkal.

3., Melyik a kedvenc csomagolási technikád?

Nincs kedvenc csomagolási technikám. Mindig másba vagyok éppen szerelmes.  Próbálom a süti méretéhez, színéhez, az alkalomhoz, megtalálni a megfelelő csomagolóanyagot. A csomagolásban is vannak trendek a felhasznált anyagok, formák, színek tekintetében. Az sem mindegy, hogy nő vagy férfi, kisfiú vagy kislány az ajándékozott.

4., Az olvasók közül vannak olyanok, akik rendszeresen sütnek nagyobb mennyiségben macaront, pl. esküvőre, szülinapra, bulikra. Hogyan lehetne tálalni ezeket a finomságokat?

Szerencsére egy kis kreativitással egyéni, ízléses minden alkalomhoz illő tálalási lehetőségek vannak. A macaronokat tálalhatjuk emeletes sütikínálókon, tortatálakon, tányérokon, kekszes üvegekben, kekszes dobozokban. Érdemes üveg vagy egyszínű, semleges tálakat vásárolni, mert azok bármilyen színvilághoz, számtalan stílushoz, témához igazíthatók, “öltöztethetők”. Legyen az egy elegáns arany esküvői desszertasztal, vagy egy gyerekparti rózsaszín vagy világoskék sütibárja (candy bar).

5., Kinek ajánlod a kreatív és különleges csomagolásokat? Az is bátran vágjon bele, aki nem olyan ügyes kezű, vagy inkább mondjon le az ilyesmiről?

Akinek nincs ideje, vagy nem érez magában elég kreativitást, válasszon a  dobozok, zacskók közül. Ezekkel bárki boldogul, semmiféle képesség, tudás nem kell hozzájuk és mégis pillanatok alatt ízléses csomagolást varázsolhatunk. A bevállalósabbak egy kis fantáziával egy sima papírdobozból is csodákra képesek.

6., Mi motivált abban, hogy megnyisd a gasztroKREATÍV kapuit? Miben különleges?

Három gyerkőc mellől nem szerettem volna a korábbi állásomba visszamenni. A gasztroajándékok elvarázsoltak az első pillanattól kezdve, adni is és kapni is szerettem őket. Viszont a hozzávalók beszerzése nehézkes volt, sokszor napokat kellett járkálnom egy-egy megálmodott tartozék után. Úgy döntöttem létrehozok egy gasztroajándék webáruházat, hogy ne kelljen tovább keresgélnem. Különleges, általában nehezen beszerezhető termékeket gyűjtöttem egy helyre. Adok ötleteket, eszközöket a megvalósításhoz, csomagoló anyagokat és partykellékeket is a bulikhoz.

7., Egészen sokoldalú a GasztroKREATÍV, az oldalt végigböngészve, gyakorlatilag minden adott, hogy meglepjük a szeretteinket! Melyik része a Te személyes kedvenced, és miért?

Minden a kedvencem. Kezdetben csak néhány termékem volt. Amíg csak zacskóim, dobozaim voltak azok voltak a kedvenceim. Aztán jöttek a sütipecsétek, amik szintén kedvencek lettek, de ettől nem lettek kevésbé kedvencek a csomagolóanyagok. Azzal hogy születik második, harmadik gyermekünk, nem csökken a szeretetünk az első iránt, csak még több szeretet képződik. Mindig mindenbe mélyen beleásom magam, ezekkel kelek és fekszem. Vannak partikellékek, és most a legújabbak a fém sütikiszúrók, amikből több mint 200 félét tartok raktáron. Ezeket is imádom. Fotózóm őket, szöveget írok róluk, aztán becsomagolom őket. Azt hiszem, ezt csak szenvedéllyel lehet csinálni. Minden egyes termékoldal egy darab a személyiségemből.

Erika csodás webshopját itt találod meg: www.gasztrokreativ.hu

A képen látható macaronok most is a “Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sültek.

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

Egy kis kiegészítés:

Egyre közkedveltebbek a desszertaszatalok, amelyek jól megkomponált önálló süteményes, cukorkás szigetek. Ha szeretnél te is egy felejthetetlen desszertasztalt, nézz szét a gasztroKREATÍV.hu-n, mert mindent megtalálsz az üveg kelyhektől, a bonbon tartókon, színes papírzacskókon, popcorn dobozokon, süteményes dobozokon át, a party kellékekig. A háttér sem marad üresen: pompom, lampion, zászlófüzér…

 

Pin It on Pinterest