fbpx

Gabiék édes sztorija a macaronnal. Elmesélik, hogy hogyan lett a szenvedélyből cukrászműhely!

 
 
 
 

1. Miért pont a macaron?

 
Mert imádom! Enni is és készíteni is. Körülbelül 3 éve kaptam egy dobozkával ajándékba. Azt nem mondom, hogy első kóstolásra beleszerettem, de már akkor is nagyon tetszettek, mert olyan kis szépek voltak.
 

2. Mennyi idő telt el az ötlettől a megvalósításig?

 
 
Gyerekkori álmom valósult meg ezzel a kis üzlettel. Azt mindig tudtam, hogy olyan helyet szeretnék, ahová jó beülni, elbeszélgetni, és  ahol mindig süti illat terjeng. A macaronozó ötlete 2 éve kezdett körvonalazódni a fejemben, de aktívan csak 2019.augusztusától foglalkoztunk vele.
 

3. Mielőtt részt vettél a Macaron Akadémia tanfolyamon, sütöttél már macaront? Ha igen, hogy sikerültek, mik voltak a tapasztalatok?

 
A Macaron Akadémia online macaron tanfolyamát születésnapi ajándékként kaptam, aminek nagyon örültem. Előtte is sütöttem már macaront, de nem sikerültek jól. Szétrepedtek, felpúposodtak, kifakultak. A tanfolyam anyaga nagyon hasznos volt, minden titokra fény derült. Azóta bátran állok neki a készítésének.
 

4. Hogyan jött az ötlet, hogy nyissatok egy macaronozót?

 
A húgommal és a barátnőmmel nagyon szeretünk kis cukrászdákba, kávézókba járni. Az ilyen cuki-túrák alkalmával mindig megállapítottuk, hogy mi ezt meg azt hogy csinálnánk, ha nekünk lenne egy ilyen kis üzletünk. Aztán egyszer csak elindultunk.
 

5. Mi okozott nehézséget nektek?

 
Nehézségeket sok minden okozott. Először is a megfelelő hely, üzlethelyiség keresése, aztán a vállalkozói rész, ugyanis ezen a területen mindhárman nagyon kezdők vagyunk.
 

6. Mi az aktuális kínálat és miért pont ezek?

 
Az aktuális kínálatunkban természetesen a fő profilunk, a macaron szerepel, 12 féle ízben. (Étcsoki, fehércsoki, tejcsoki robbanócukorral, narancsos csoki, sós-karamell, sós mogyoró, pisztácia, kókusz, citrom-lemon curd, erdei gyümölcs, maracuja, eper.)
Reggelivel is várjunk vendégeinket. Házi növényi tejjel készült zabkásával, frissen sült croissant házi lekvárral, canelé, madeleine, édes és sós pitèk, kekszek és sajttorták színesítik a kínálatot.

 

7. Az Édes Cake Macaronozóban egy nap átlagosan hány darab macaron készül?

 
Naponta átlagosan 200 macaron készül.
 

8. Melyik a legnépszerűbb íz a vendégek körében, amit a legtöbben fogyasztanak?

 
A legnépszerűbb ízek vendégeink körében a sós-karamell, a pisztácia és a maracuja.
 

9. Milyen tanácsot adnátok annak, aki a sütés iránti szenvedélyét szeretné hivatalosan, egy vállalkozásban kiteljesíteni?

 
Tanácsot még nem nagyon mernék adni senkinek. Az biztos, hogy én magam nagyon sokat hezitáltam, mert nagyon féltem tőle. De merni kell belevágni és megvalósítani az álmainkat.
 

10. Amikor az első macaronokat sütöttétek, gondoltátok volna, hogy később ilyen komollyá válik a dolog?

 
Az első macaron sütés annyira felbosszantott, hogy akkor eldöntöttem, nem adom fel! Akkor is megcsinálom!
De hogy üzlet lesz belőle, azt akkor még nem gondoltuk.
 

11. A jövőre nézve, mi az elsődleges célotok?

 
Még nagyon gyerekcipőben járunk, hiszen csak 1 hónapja nyitottunk, így a jövőre nézve az elsődleges célunk, hogy minél többen megismerjenek minket, és megkóstolják macaronjainkat, sütijeinket. Nem szeretnénk nagyra nőni. Szeretnénk megtartani az üzlet kis franciás, kuckós jellegét. Ahogy a vendégeink emlegetik a macaronozót, Paks kis Ékszerdobozát.

 

12. Hol keressenek titeket az édesszájúak?

 
Az ÉdesCake Macaronozó Pakson található, a Villany utca 2/B. szám alatt. Várunk Mindenkit sok szeretettel!
 

Gabriella a képen látható macaronokat a „Mi a tökéletes macaron titka? Macaron & 10 krém recept” c. ebook alapján sütötte.

Ha szeretnél a sütős hobbiddal komolyabban foglalkozni, netán már cukrász is vagy, ezt a könyvet szeretettel ajánlom: Sütésből bevétel

Ha szívesen tanulnál videón macaront sütni, tudj meg többet a Macaron Mester kurzusról!

 

Pin It on Pinterest