
Könyvelés és adózás cukrászoknak, tortásoknak, kellékeseknek
A tartalom vázlatosan:
Ez a sorozat azoknak szól, akik szeretnének komolyabban foglalkozni sütéssel, torta műhelyt, pékséget nyitnának, vagy online vállalkozásba fognának ebben a témában.
Beszélgetés Fülöp Olga könyvelővel:
- Mi kell mindenképpen ahhoz, hogy nyissunk egy cukrászdát/torta műhelyt/pékséget?
- Mik az első lépések, milyen „papírok” kellenek?
- Otthon hogyan lehet hivatalosan sütni eladásra? Lehet-e egyáltalán?
- Milyen formában érdemes vállalkozást indítani, és milyen adózási módot válasszunk?
- Van-e olyan pályázat vagy támogatás, ami országosan elérhető, és induló vállalkozóknak szól?
- A fázis melyik szakaszában érdemes (vagy már kötelező) a könyvelőt megkeresni, megbízni? Miben tud egyáltalán egy könyvelő segíteni az előzőek közül?
Ha szeretnél a sütős hobbiddal komolyabban foglalkozni, netán már cukrász is vagy, ezt a könyvet szeretettel ajánlom: Sütésből bevétel